HAVRILEAC LUCIAN ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ

Legume și Cereale

Produsele noastre

Cartofi

Beneficiile cartofului

Dintre cele mai cunoscute calități deținute de către cartof, conținutul bogat în vitamine și fibre este de departe motivul principal pentru care acesta este consumat.

În privința vitaminelor, știm despre cartof că reprezintă o sursă bogată în antioxidanți, conținând la suta de grame un aport de 20% din necesarul zilnic de vitamina C.

Se spune despre cartof că este o legumă ce ar trebui consumată foarte rar, sau evitată chiar. Această afirmație se bazează pe faptul că o sută de grame de cartofi au un conținut de 70 de kcal, ceea ce înseamnă că este o legumă bogată din punct de vedere energetic. Totuși, cartoful nu conține colesterol și aproape deloc grăsimi, prezentând doar 0,1 grame de grăsimi la 100 de grame de produs.

Porumb zaharat

Beneficiile porumbului zaharat

Porumbul zaharat (cunoscut și sub denumirea de porumb dulce) furnizează organismului substanțe nutritive precum sintosterol, stigmasterol, acizi grași, acizi esterici, saponine și alcaloizi.

Nutrienții din porumbul zaharat sunt asimilați de organism într-o măsură optimă, fără sa fie însoțiți de o cantitate mare de amidon (care se acumulează atunci când porumbul avansează spre maturitate, iar învelișul boabelor devine tare).

Porumbul zaharat este o sursă de acid folic, cunoscut ca vitamina B9. Medicii au descoperit că un consum regulat al acestui nutrient reduce nivelul de homocisteină (un aminoacid care afectează sănătatea vaselor de sânge) din organism. Studiile arată că aportul zilnic suficient de acid folic reduce riscul declanșării infarctului miocardic cu până la 10%.

Ceapă

Beneficiile cepei

Printre cele mai cunoscute proprietăți ale cepei, putem aminti că această legumă este antiinflamatoare, antiseptică, cu efect antibiotic, este antimicrobiană și carminativă.

Cu un conținut caloric scăzut, de numai 40 de kcal pe suta de grame, ceapa este ideală pentru diabetici, nu doar pentru că are aport scăzut energetic, ci și datorită unor compuși ai săi anti-diabetici.

Această legumă este o sursă foarte bună de vitamine și minerale, cu un conținut însemnat de fibre, ceea ce înseamnă un colesterol scăzut, reducând riscul bolilor de inimă.

Usturoi

Beneficiile usturoiului

Utilizat de umanitate din vechi timpuri, usturoiul are proprietăți antimicrobiene, antivirale, antiseptice și antifungice. Este cunoscut faptul că, în trecut, acesta era utilizat cu precădere pentru proprietățile sale medicinale și abia mai apoi a fost asociat domeniului culinar.

Usturoiul are capacitatea de a stimula producția naturală de anticorpi din organism și combate infecțiile, distrugând sute de tipuri de bacterii și virusuri. Mulți specialiști îl numesc cel mai puternic antibiotic natural și îi compară deseori efectele cu cele ale penicilinei.